art567 TekeningBBCatawiki heeft een veiling met items van en over Boudewijn Büch.

Er staan zeker een paar bijzondere items op.
Neem zelf een kijkje en vorm een eigen indruk.
Veiling loopt af op woensdag 16 juli om 20.00 uur.

Voor meer info, kijk op: Catawiki

art568 MennoBuchTv-maker Menno Buch is dinsdag op 62-jarige leeftijd overleden.

Buch was al geruime tijd ziek. In 2010 en 2012 werd kanker geconstateerd. Hiervoor werd de programmamaker en presentator meerdere malen behandeld.
''Gedwongen door zijn duivelse ziekte'' heeft hij ''afscheid genomen van het leven'', liet zijn vrouw weten in een verklaring. RTL, dat zijn laatste programma Buch in de Bajes uitzond, meldt het overlijden ook.

Boudewijn BüchBoudewijn Büch

... met muziek van o.m. The Rolling Stones, France Gall en Drafi Deutscher.

Zopas verscheen Rond de wereld in 160 eilanden – de mooiste eilandverhalen van Boudewijn Büch, samengesteld door zijn biografe Eva Rovers.

De Nederlandse Mick Jagger lookalike onderhoudt u een uitzending lang over islomanie, pseudologica fantastica en psychofarmacahistorica.

 

Voor meer informatie: http://www.radio1.be/programmas/song/boudewijn-b%C3%BCch-0

art557 SumoDe antiquarische boeken van De Slegte, voorheen één van de grootste boekhandels van Nederland en België, worden bij Catawiki geveild. De nieuwe eigenaren van De Slegte laten de meest bijzondere boeken veilen. Het aanbod is zo groot dat de veiling in verschillende delen zal plaatsvinden. Het eerste deel van de veiling is inmiddels gestart. Topstuk van de eerste veiling is het 30 kilo zware boek 'Sumo'. Dit boek is het duurste en zwaarste boek dat ooit seriematig in productie is genomen. Het boek is zo zwaar dat het boek een eigen tafeltje heeft. Het boek heeft een waarde van ongeveer 10.000 euro. Inmiddels is er al 6.500 euro op dit boek geboden.

Eerste deel 'De Slegte' Boekenveiling loopt zondag- en maandagavond af

art556 loopgraaf's-HEERENBERG - De enige loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog in Nederland moeten de status van beschermd archeologisch monument krijgen. Dat vindt de Bond Heemschut, die woensdag bij het ministerie van Cultuur de monumentenstatus voor de unieke restanten heeft aangevraagd. Ook de vereniging voor vrijwilligers in de archeologie AWN heeft een verzoek ingediend.

De bijna honderd jaar oude verdedigingslinie ligt in het Bergherbos bij 's-Heerenberg in Gelderland. De loopgraven met daarbij 84 bunkers zijn in 1917 aangelegd op wat toen nog Duits grondgebied was. Na de Tweede Wereldoorlog kwam een deel van de verdedigingslinie door annexatie in Nederland te liggen.

De linie was in de vergetelheid geraakt. Natuurmonumenten, beheerder van het bosgebied, heeft het bouwwerk weer zichtbaar gemaakt.

art555 dodoEen van de laatst levende dodo's maakte in 1647 de overtocht van Mauritius naar Japan om als relatiegeschenk voor Japanse edelen te dienen. De dodo kon dus, in tegenstelling tot wat tot nog toe werd gedacht, lange zeereizen overleven, blijkt uit onderzoek van de UvA

Ria Winters van de UvA deed samen met archivaris Gijs Boink onderzoek in de 17e-eeuwse archieven van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Ze toonden daarbij aan dat in 1647 een levende dodo is verscheept naar Deshima, een eilandje voor de kust van Japan waar de VOC een vestiging had.

art553 ReumerJelle Reumer (1953) is bioloog, paleontoloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij schreef onlangs het boek De vis die aan land kroop : de evolutie van gewervelde dieren. Dit boek geeft een compleet overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van het gewervelde dier. Wat is er zo bijzonder aan lopen, vliegen, zwemmen, kruipen en ademen? Wat is eigenlijk een vis? En waarom lijkt een koe meer op een dolfijn dan op een paard?

art552 VolkenkundeHet Tropenmuseum in Amsterdam, het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden en het Afrika Museum in Berg en Dal fuseren tot het Nationaal Museum van Wereldculturen. Stijn Schoonderwoerd wordt de nieuwe directeur van het nieuwe museum. Voor bezoekers zal er voorlopig niet veel veranderen. De drie musea blijven gewoon open en er komen geen nieuwe namen of naam. Een gezamenlijk depot komt er ook niet. Het Wereldmuseum in Rotterdam doet niet mee aan de fusie.

Subcategorieën