Ramsey Nasr, door het publiek onlangs verkozen als dichter des Vaderlands, werd op Het Voorwoord geïnterviewd door Volkskrant recensent Arjan Peters.

Even ging het kort over de commotie van de verkiezing van de volksdichter en het feit dat Nasr had gepleit om de gedichten van de dichters te laten spreken in plaats van te fly-eren in de winkelstraten.
Nasr verbaasde zich over de beerput, waarvan hij het bestaan niet vermoedde, die openging tijdens de ophef over de verkiezingsstrijd. Immers de schoonheid van poëzie gaat in zijn ogen niet samen met de strijd om stemmen tijdens de gevoerde campagne. Volgens Nasr is poëzie multi-interpretabel en dient daarvoor geen campagne gevoerd te worden.

Na deze inleiding ging Nasr, naast dichter ook acteur en schrijver, in op zijn recentste werk: Homo Safaricus Verslag van een expeditie.(Uitgeverij: De Bezige Bij, 143 pagina's, Prijs: € 14,90)
Het boek is een verslag van de reis naar Tanzania die Nasr op uitnodiging van de Universiteit Antwerpen maakte met een groep biologiestudenten om veldwerk te doen.
Op verzoek van Peters las Nasr voor uit eigen werk, wat hij op zo'n wijze deed dat Peters opmerkte dat ze toch zeker ook in gesprek moesten over een uitgave als luisterboek. Nasr is beschouwend en kijkt met grote nieuwsgierigheid naar de biologen die de ene keer gefascineerd zijn door alle levende wezens, om even later op diezelfde levende wezens sectie te verrichten.
Of met zijn allen 's nachts bij een klein lichtje urenlang naar een boom te kijken, omdat er een dag tevoren vleermuizen in zaten en als het licht van de zaklamp op is, niet teleurgesteld zijn als zich die avond geen vleermuis heeft aangediend.

Tijdens het werken aan haar boek De Thuiskomst maakte Anna Enquist kennis met cabaretier, Cook-kenner én Cook-verzamelaar Diederik van Vleuten. Zij raakten bevriend, reisden naar Engeland in de voetsporen van hun held en werden lid van The Captain Cook Society. Nu staan zij samen in het theater om hun passie voor de grootste ontdekkingsreiziger aller tijden met u te delen.

De signeersessie bij Scheltema van Redmond O'Hanlon in Amsterdam was vreselijk leuk. We hebben erg gelachen.

Bloem der Steden van Onno Blom, uitgever HDC Media, 2009, met korte verhalen van of over schrijvers die een tijdje verbonden waren met Leiden, is een erg leuk uitgaafje. Rijk verlucht en met smeuïge verhalen over nieuwe en oude scribenten, van Kneppelhout en Bilderdijk tot Abdelkader Benali. De lezer wordt aangenaam bezig gehouden.
Naast anderen zoals Harry Mulisch, Jan Wolkers en Maarten Biesheuvel zijn vanzelfsprekend ook Boudewijn Büch en de Oegstgeester schrijver Frits Hotz in de lijst opgenomen.

Op zondag 14 december 2008 organiseerde het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania voor de zevende keer de Internationale Boudewijn Büch Dag. Deze feestelijke bijeenkomst werd gehouden in het Theater van 't Woord van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.
Zo'n dag lijkt een beetje op de Elvis meetings. Fans van Boudewijn Büch komen bij elkaar om boeken aan te schaffen, lekker met elkaar te kletsen en te luisteren naar lezingen.
In één van de lezingen op die dag stond Elvis Presley centraal.