De langverwachte documentaire van Coen Verbraak, Boudewijn Büch; de dichter, de dodo en het demasqué is gisteren vertoond op de Nederlandse televisie. Velen van u hebben ongetwijfeld gekeken. Met hooggespannen verwachting wellicht.

De zesde Boudewijn Büch dag zit er op. Het was een enerverende, afwisselende dag waar we als bestuur met groot genoegen en plezier op terugkijken. Een verslag van de dag.

De Leescoupé heeft zondag 9 maart 2008 aandacht besteed aan Boudewijn Büch en aan ons gezelschap Büchmania. De Leescoupé, het boekenprogramma van de KRO dat in de trein wordt geschoten, de tweede plek waar mensen lezen, wilde na enthousiaste mailverhalen onzerzijds (met dank ook aan Norah Molenkamp) graag aandacht besteden aan Boudewijn Büch.

Een overzicht van het verenigings'jaar' Büchmania: oktober 2005-maart 2007

Vrijdag 23 november was het 5 jaar geleden dat de schrijver Boudewijn Büch onverwacht overleed. Het Boudewijn Büch Gezelschap "Büchmania" schonk hier uitgebreid aandacht aan.

Het beloofde zondag de 22e juni een mooie dag te worden in Wassenaar. Vooraf hadden we 52 ingeschreven deelnemers die mee gingen wandelen op onze tocht door het Wassenaar van Boudewijn Büch, zijn ‘Geestgrond'. Die inschrijving overtrof de gemiddelde inschrijving bij onze activiteiten ruim (de Boudewijn Büch Dag uitgezonderd).

Voor de laatste keer kwamen wij Büchianen bijeen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Althans in het oude gebouw. Volgens jaar zitten we hoog en droog in de nieuwe OBA. Het gerucht gaat dat we dan een panoramisch uitzicht hebben over de prachtige stad waar Boudewijn een groot deel van zijn leven woonde.

De tentoonstelling De fascinaties van Boudewijn Büch is een groot succes geworden. Natuurlijk zijn wij als Büchianen bevooroordeeld, maar zelfs het Letterkundig Museum was verrast door de bezoekersaantallen.