art154_verraad

Alex van Egmond Büchiaan van het eerste uur studeerde afgelopen jaar Nederlandse letterkunde in Leiden. In zijn laatste jaar had hij een reeks gastcolleges van Arnon Grunberg. Hij deelde over de colleges al eerder met me dat ze bijzonder aangenaam en van hoog niveau waren.

Grunberg gaf zijn studenten opdracht een verhaal te schrijven, ‘een verhaal over jezelf in fictie'. Alex van Egmond schreef het langste en zeer aangenaam verhaal Bombarderen en is als laatste klapstuk in de bundel Het verraad van de tekst van Arnon Grunberg opgenomen.

Het programma van de 8e Internationale Boudewijn Büch Dag is gereed en gepubliceerd.
Zondag 13 december 2009 vindt deze dag plaats in het Theater van 't Woord in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA).
De dag is voor iedereen met belangstelling voor Boudewijn Büch en/of een van de lezingen/thema's die worden aangeboden toegankelijk.
U kunt alle informatie en het programma vinden bij de agenda op deze website.

art163_jaarboek bps voorkant-omslagThe Blue Poet Society heeft zaterdag 28 november haar Jaarboek 2008-2009 gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Redacteur en opmaker van het Jaarboek, Alex van Egmond, verblijft en werkt inmiddels in China en schreef vanuit daar op zijn reisblog onderstaande aanbeveling:
"Gisteren werd in Amsterdam het Jaarboek 2008-2009 van The Blue Poet Society gepresenteerd.

art164_bp coverOnlangs verscheen het eerste nummer van Bedrukt-papier, een literair eenmanstijdschrift. Een opmerkelijk, leuk en bijzonder literair tijdschrift van auteur en Büchmania-lid David de Poel.
Hoewel er in de betere boekhandel verschillende literaire tijdschriften verkrijgbaar zijn, is dit literair tijd-schrift een opvallende verschijning.

art165_darwinNOS nieuws op 24-11-09

In Londen komt deze week een zeer zeldzaam boek onder de hamer: een eerste druk van On the Origin of Species van Darwin. Volgens veilinghuis Christie's heeft het boek zo'n veertig jaar op het toilet gelegen van een huis in Oxford. De eigenaren hadden het destijds voor een habbekrats gekocht van een antiquaar.

art166_miltonDe Gouden Reeks van Athenaeum/Polak & van Gennep bestaat twaalf-en-een-half jaar en dat wordt gevierd met 35% korting op een aantal van de mooiste delen.
Mooie vertalingen van grote werken, uitgevoerd in groot formaat met luxe cassette, en verlucht met prachtige illustraties; de delen van de Gouden Reeks zijn een bijzondere aanvulling op Uw bibliotheek.

art167_igdodoMidas Dekkers sluit met zijn humorvolle beschrijvingen van de relaties tussen mens en dier de reeks Eilandlezingen in het Darwinjaar af. Zijn lezing gaat over het symbool van het uitsterven van soorten door toedoen van de mens: de Dodo op Mauritius. Deel vandaag de fascinatie van Midas Dekkers.

art168_duinenwSCHEVENINGEN - Een laatste rustplaats bovenop een Scheveningse duintop. Het kost wat, maar dan heb je ook één van de exclusiefste laatste rustplaatsen van het land. Voor 18.000 euro lig je in een select gezelschap.