art146_bouvetOp zaterdag 3 oktober 2009 om 13.00 uur, de tweede beursdag van de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair, vindt de presentatie van het nieuwste boek van Frans Mouws plaats: Bouvet. Uitgeverij Les Editions Du Dodo geeft een bibliofiele editie van het boek Bouvet uit in een oplage van 100 handgebonden en door de auteur gesigneerde exemplaren.

art147_geenboekenTijdens de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Fair is er een tentoonstelling van boeksimulanten: boeken die geen boeken zijn. Marianne Plasmans, de grootste verzamelaar van boeksimulanten in Nederland, begon in 1985 aan een collectie die tegenwoordig 2800 boeksimulanten telt. Een deel van haar bijzondere collectie is op beide beursdagen te bewonderen.

art148_andyLos Angeles - Een miljoenencollectie schilderijen van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol (1928-1987) is onlangs gestolen uit het huis van een kunstverzamelaar in Los Angeles. Volgens de politie ontdekte een huishoudster op 3 september dat een aantal portretten van atleten uit de eetkamer was verdwenen, aldus The Los Angeles Times.

art149_websitelitDe nieuwe website literairetijdschriften.org geeft een overzicht van alle Vlaamse en Nederlandse literaire tijdschriften.

Na enkele jaren gesteggel tussen het literaire productiefonds en de betrokken redacties is de gezamenlijke website van de Nederlandse en Vlaamse literaire tijdschriften eindelijk in de lucht.

art150_boudySchoolBANK.nl - Boudewijn Büch op klassenfoto Klas 4 Lagere school st. Willibrordus 1958 - 1959.

Voor een grotere foto, klik op lees meer...

art151_fransFrans Mouws is er druk mee, met zijn videoblog die moet inspireren tot meer, meer verhalen, opdrachten en leuke uitdagingen. Mouws had al eerder videoblogs over: Darwin (keuze uit velen) en Redmond O'Hanlon.
Onlangs plaatste hij weer twee nieuwe blogs op zijn website: Human.nl (Durf te denken).

art152_boekenANP, 29 september 2009

GRONINGEN - Boekenwurm Hans Bauer uit Groningen moet binnen twee weken al zijn vijfduizend boeken uit zijn woning halen. Dat heeft de rechtbank in Groningen dinsdag bepaald.

art153_hebbenHebben is houden, wat iedere verzamelaar en boekenliefhebber over zichzelf moet weten van Jaco Berveling is een waar Büchiaans boek. Vanzelfsprekend wordt Boudewijn in dit boek ook meerdere keren genoemd en aangehaald.

‘De neerslag van de bibliomanie is in zijn beste vorm een nieuw boek!' Verzamelen is eigenlijk maar een merkwaardig gedrag: honderdduizend suikerzakjes, dertigduizend boeken, tienduizend bierblikjes.