art003michaeljacksonEen door kunstenaar Andy Warhol gemaakt portret van de overleden zanger Michael Jackson gaat binnenkort onder de hamer. De veiling vindt plaats in New York. Pop-art-icoon Warhol kreeg de opdracht voor het portret in 1984 om de recordverkoop van Jacksons album Thriller te vieren.

art139_bizarOns zeer gewaardeerde Büchmania-lid en tevens voorzitter van theBlue Poet Society, Paul Dentz, alias Arnoud van der Vorst, komt na Wees en Apollonia met een nieuw boek, Bizar geheten.

Over dit boek schrijft Aspect op zijn website:
"Het lot en niets anders lijkt verantwoordelijk te zijn voor de ongewone, zelfs bizarre gebeurtenissen waarmee de hoofdpersonen in deze verhalenbundel worden geconfronteerd. De vrije wil is een farce.

art140_biebStudenten van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht lenen hun studieboeken voortaan in het voormalige paleis van Lodewijk Napoleon, broer van Napoleon Bonaparte en van 1806 tot en met 1810 koning van Holland.
Het oude paleis uit 1807 is de afgelopen twee jaar gerenoveerd en heringericht als Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

 Abdelkader BenaliDe schrijver Abdelkader Benali gaat volgend voorjaar een nieuw boekenprogramma presenteren. De voorlopige titel van de zesdelige serie is: De schrijver en de stad.

Het televisieprogramma wordt uitgezonden bij de publieke omroep NPS.

art142_brandarisWest-Terschelling (ANP) -
Vuurtorenwachters van de Brandaris op Terschelling komen al weken zwetend op hun werkplek aan.
Omdat de lift in de vuurtoren kapot is, moeten ze 250 traptreden beklimmen voordat ze boven zijn.

art143_paaseilandBewoners van Paaseiland hebben op 17 augustus enkele uren het enige vliegveld geblokkeerd. Ze vinden dat het eiland overspoeld wordt door toeristen en eisen dat een maximum wordt ingesteld.

art144_muisvleutenHet is al wel bekend, maar het blijft wennen aan het idee. Cabaretduo Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten stoppen er mee. Ze gaan solo verder. Waarom?

In de Kunsten & Boeken bijlage van De Volkskrant werd kortgeleden een tipje van de sluier opgelicht. "We willen voorkomen dat we elkaar de hersens inslaan" en "Het was nooit: hoedje op en klaar".

art145_ammelooyBekende Nederlanders komen dit najaar met een boek over hun leven en werk. Op Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen, beleven een aantal van deze BN'ers hun entree als auteur. Op zondag 6 september staan op de podia van Manuscripta onder meer actrice Willeke van Ammelrooy, Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden en televisiepresentator en Bekende Vlaming Paul Jambers.