art106_manusExclusieve sneak previews van boekverfilmingen
Ook voor de verfilming van het Nederlandstalige boek moet u op Manuscripta zijn. Nog voordat ze dit najaar in première gaan, ziet u op Manuscripta de sneak previews van een aantal bijzondere boekverfilmingen.
Dé bioscoophits van dit najaar, u ziet ze als eerste op Manuscripta.

art003hanswarrenWe hebben belangrijk nieuws voor alle liefhebbers van het werk van Hans Warren.
Zoals bekend worden in september twee tentoonstellingen geopend over het leven, het werk en de verzamelingen van Hans Warren, in de Zeeuwse Bibliotheek en in het Zeeuws Museum.

art003schrijfcursusVanaf oktober organiseert uitgeverij Augustus met de Schrijfbibliotheek een Mastercourse Schrijven, publiceren en debuteren.
Wat is het? Een serie masterclasses (8 avonden) voor ambitieuze roman- en verhalenschrijvers, georganiseerd rond de gerenommeerde Schrijfbibliotheek van uitgeverij Augustus. Alle aspecten van het prozaschrijven komen aan bod: van personage tot conflict, van herschrijven tot publiceren.

art109_pliniusHet Amsterdamse veilinghuis De Eland brengt in september een groot aantal opdrachtexemplaren en handgeschreven brieven van Boudewijn Büch onder de hamer. De collectie is afkomstig van de illustratrice Pauline Drost, die lange tijd Büchs geliefde was. Ze behoorde ook tot het vaste team dat Büch volgde op zijn reizen over de wereld.

 

art003scholierenranglijstLeest de jeugd nog? Ja, als het echt moet zoals voor hun boekenlijst op de middelbare school. Met behulp van het internet weet je precies waar het boek over gaat en heb je een kant en klaar uittreksel. Dus echt lezen...

Maar goed, bepaalde boeken staan al decennia lang op de boekenlijst van scholieren. Gelukkig komt onze Boudewijn er ook nog steeds in voor. Met één boek en dat is natuurlijk: De Kleine Blonde Dood.
Het afgelopen schooljaar zakt onze held jammer genoeg van 7 naar 13.

art003boudewijn bijbvdAlle uitzendingen van de talkshow Barend en Van Dorp zijn vanaf 17 september op Internet voor iedereen beschikbaar. Het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, waar de opnamen zijn ondergebracht, gaat hiervoor een speciale website opzetten, zo meldt Het Parool. Het betekent dat ook de uitzendingen met Boudewijn Büch geraadpleegd kunnen worden.

art003voetbaloppaaseilandVoor het eerst in de geschiedenis is er een voetbalwedstrijd gespeeld op Paaseiland.
Een selectie van het eiland speelde in de Chileense bekercompetitie tegen Colo Colo.

art003darwindvdIn de Webwinkel van de Volkskrant is de volgende DVD over Charles Darwin te kopen tegen een ongelofelijk lage prijs: Darwin - 3 dvd's voor € 14,95 + € 1,95 verzendkosten.