art097_goetheBERLIJN - Het manuscript van het gedicht Der Becher (1781), waarin Johann Wolfgang von Goethe zich tot zijn geliefde Charlotte von Stein richt, wordt deze week geveild in Berlijn. Volgens schattingen wordt het afgehamerd op ongeveer 60.000 euro. Dat maakte veilinghuis J.A. Stargardt maandag bekend.

art003jamescookTer gelegenheid van de tentoonstelling Captain Cook and the exploration of the Pacific organiseert de Duitse tak van de Captain Cook Society (CCS) een speciaal weekend voor leden van de CCS of andere geïnteresseerden. Hoogtepunt van dit weekend is een bezoek aan de tentoonstelling in de Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland GmbH in Bonn. http://www.kah-bonn.de/index.htm?ausstellungen/index_e.htm

art100_veldOnderzoekers verwachten compleet skelet te vinden
Leiden, 29 juni 2009 - Van 1 tot 22 juli aanstaande vertrekt het expeditieteam van het Dodo Research Programme voor het vierde jaar op rij naar Mauritius. Zij doen daar opnieuw opgravingen aan het dodo-massagraf in het moeras Mare aux Songes. De zogenaamde dodo-polder, een put van twee bij twee meter, wordt ditmaal centimeter voor centimeter afgegraven. Het team verwacht voor het eerst een compleet skelet te vinden.

art101_periodBeste lezer,

Het derde nummer van Scripta Periodica is uit.
Wilt u een gratis pdf-versie, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verder willen wij u er op wijzen dat inbreng van u als lezer altijd welkom is.
Heeft u een leuk idee, een tip of inbreng voor het blad, mailt u dan vooral even. U kunt ook mailen voor persberichten.

art102_beagleDe opnames voor Beagle, in het kielzog van Darwin zijn in volle gang. Dat niet altijd alles van een leien dakje gaat schrijft redactrice Maaike de Gruyter op de website van de VPRO. Redmond O'Hanlon heeft in Indonesië dengue ofwel knokkelkoorts opgelopen. Hij moest enige tijd het bed houden maar is nu weer actief.

art103_rietPaul Westgeest attendeerde ons op de uitgave van het boek Riet Raaphorst, Zwerven binnen grenzen, door Mieke van den Berg.

De naam van Mieke kennen we uit Weg uit Wassenaar de uitgave van Frans Mouws.
Mieke was een oud klasgenoot van Boudewijn Büch.
"Samen hebben ze twee jaar op de Karel Doorman Mulo doorgebracht en hebben volgens Mieke tegelijkertijd, in 1968, examen gedaan".

art104_amstOnlangs verscheen bij uitgeverij Bas Lubberhuizen het boek Amsterdam & zijn schrijvers, literatuur op locatie.
Het boek is samengesteld door Ko van Gemert.
Met zo'n titel zou je verwachten dat Boudewijn Büch ook een hoofdstukje krijgt in het boek, maar dat is niet zo. Misschien komt dat wel omdat het huis van Boudewijn uitgebreid beschreven is in het laatste boek van ons lid Frans Mouws.

art105_fransDeze week [de week van 17 juli j.l.] ben ik begonnen met een web-video-blog op de site van de Humanistische Omroep, dit project gaat zeker tot het einde van het jaar lopen.

Weer een stapje dichterbij Hilversum.

http://www.human.nl/?pg=blog&blogid=441&blogaid=25

Veel lees/kijk plezier
Frans Mouws