art088_rosMartin Ros was jarenlang de opmerkelijkste stem in de Hilversumse ether. Op zaterdag werd het even stil als hij de moderne drukwerken en de oude klassieken ter hand nam. Romans van Conny Palmen tot Moby Dick trokken in een lange stoet voorbij.

art089_kaartDigitaal materiaal van bibliotheken en instellingen uit dertig landen is vanaf deze week beschikbaar op de website van de World Digital Library. Manuscripten, kaarten, zeldzame boeken, opnames, films, foto's en architectonische tekeningen zijn hier te vinden.

art091_kwartetOnlangs is er in de serie Vogelvluchtkwartetten een nieuw kwartetspel verschenen over schrijvers.
De complete titel is: Vogelvluchtkwartet nr. 2, 12 kwartetten Nederlandse schrijvers in de 20e eeuw.
In dit schrijverskwartet komt ook Boudewijn Büch voor. Hij komt voor in zee- en reisverhalen samen met Jan de Hartog, Cees Noteboom en Carolijn Visser.

Na de boekenmarkt Op de Dreef in Haarlem, van 9 mei jongstleden, kregen we een erg leuk bericht van Martin en Pieter de Vries van Antiquariaat De Vries & De Vries.
In Haarlem waren we gezellig in gesprek geraakt, zoals dat gaat ‘als handelaren onder elkaar'. Het plezierige contact leverde een leuke gift op aan ons gezelschap. Hieronder daarvan akte.

Een ‘klein' nieuwtje, zoals Frans het zelf noemt, van Frans Mouws:

"Ik ga met onder andere met Dolph Kessler samenwerken voor mijn nieuwe dodo uitgave.
Dolph bezoekt Büchiaanse plaatsen in de wereld. Zo was hij in Nome Alaska en heeft daar een fotoboekje van gemaakt in een oplage van veertig exemplaren (kosten 35 euro). Je kunt deze eventueel bij hem bestellen via zijn website; http://dolphkessler.nl/

Bij de optie ‘nieuwe series' kun je alvast naar een paar Nome foto's kijken. En onder de knop ‘fotoboeken' vind je wat foto's van Tristan!

art003gevolgenparadijsvogelsHet is u hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan: Eén van de leden van ons gezelschap, Ron Moerenhout, heeft een boek geschreven dat de titel draagt: Gevlogen Paradijsvogels. Begin van deze week was Ron te gast bij De zomer draait door om samen met Mirjam de Graaff, de zus van Bart de Graaff, te vertellen over de gevlogen Paradijsvogels; te vroeg gestorven en markante Nederlanders, en de verhalen die hij daarover optekende. Ook Boudewijn Büch heeft een plaatsje gekregen in Rons boek.

art003dnaMuseum Boerhaave presenteert in het Darwinjaar Van Adam tot DNA, een bijzondere tentoonstelling met de mens in de hoofdrol.
Vanaf het allereerste uur hebben geleerden geprobeerd het mysterie ‘mens' te doorgronden. Wat onderscheidt ons van de dieren en wat onderscheidt ons van elkaar?
In Van Adam tot DNA toont Museum Boerhaave een staalkaart van ideeën die wetenschappers in de afgelopen vijf eeuwen over de mens hebben ontwikkeld.

art096_zooZe bestaan al een jaar of twee. De popband Go Back To The Zoo. Ze mochten zelfs optreden in het programma De Wereld Draait Door van Mathijs van Nieuwkerk. Dat betekent dat je anderhalve minuut wordt ondervraagd door de presentator en één minuut je nieuwe plaatje mag spelen.