Wethouder van Kunst en Cultuur van de gemeente Dinkelland (waarvan Ootmarsum deel uit maakt), de heer Engbers, nam afgelopen zondag 3 mei het eerste exemplaar in ontvangst van het kersverse boek Wandelen met Boudewijn Büch, door Springendal en Hezingen, van Ootmarsum en Vasse. Een wandeling door de jeugd van Boudewijn in zijn geliefde Ootmarsum en omgeving, geschreven door Gé Westgeest.

Gé Westgeest was zondag het middelpunt van onze activiteit in Ootmarsum. In aanwezigheid van de broers Paul en Ed en alle ega's presenteerde Büchmania in samenwerking met de Blue Poet Society deze nieuwe uitgave.

Wandelen met Boudewijn Büch door Springendal en Hezingen van Ootmarsum en Vasse is vanaf nu te bestellen.
Voor € 17,50 + € 1,76 = € 19,26 krijgt u deze bijzondere uitgave thuis gestuurd en siert hij uw boekenkast.
Deze uitgave is gelamineerd, opdat hij tijdens een wandeling beschermd is voor lichte regen.
Mail voor een bestelling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak het bedrag over op de rekening van het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania 9435007 in Leiden.

Markant Nederland
Voorafgaand aan de uitreiking van het eerste exemplaar van deze bijzondere uitgave vertoonde Gé de video Markant Nederland een uitzending van de KRO-TV uit 2000, opgenomen in het boekje Markante herinneringen aan Ootmarsum van de hand van Frans Mouws en Paul Westgeest, uitgegeven bij Aspect, Soesterberg, in 2005. In deze uitzending gaat Boudewijn terug naar Ootmarsum en beziet hij de stad en diens omgeving. Bij de Kwakel aangekomen, het vakantiehuis dat de familie Westgeest jaarlijks huurde voor een wekenlange vakantie in Ootmarsum, wordt het Boudewijn te veel. Hij wordt door emoties overmand.
"Hier was ik voor het laatst gelukkig," zal hij in de uitzending opmerken.

Markante herinneringen aan Ootmarsum heeft Gé geïnspireerd tot het schrijven van zijn Wandeling met Boudewijn Büch door de omgeving die niet alleen Boudewijn zo mooi vond, maar ook Gé bijzonder kon bekoren. Zo veel zelfs dat hij naar Twente verhuisde, eerst naar Vasse, later naar Ootmarsum.

Gé Westgeest, zelf een enthousiast wandelaar en al veertig jaar woonachtig in Twente, begeleidt ons op de wandeling. Hij staat aan de wieg van het Twentepad, is actief in provinciale en landelijke wandelorganisaties en verzorgt voor Staatsbosbeheer rondwandelingen in het natuurgebied Springendal. Een betere begeleider kunnen we ons niet wensen.
Gé weet alles over de omgeving en meer...
Bij het Huis van der Meer en op het landgoed staan we allemaal verbouwereerd te kijken naar al dat schoons in deze natuur. Van een verrassende schoonheid. En zo dichtbij, als je bedenkt dat we zo vaak ver op vakantie gaan voor bijzondere ervaringen.

Karin Piters