Art.600 veilingDe veiling, die 14 december door de Stichting Boudewijn Büch werd georganiseerd tijdens de Internationale Boudewijn Büchdag van Gezelschap Büchmania was een groot succes. Veilingmeester Diederik van Vleuten – bij een enkel kavel bijgestaan door Erik van Muiswinkel – hield een hilarische veiling, die Nederland niet snel meer zal meemaken.

Eva Rovers toonde de te veilen stukken aan het publiek en menig kavel ging voor een mooie prijs de deur uit. Hoogtepunt van de veiling was een briefwisseling tussen Boudewijn Büch en Gerard Reve, waarbij zowel Diederik van Vleuten als Erik van Muiswinkel het gelukkig voor het publiek niet konden nalaten even in de huid van respectievelijk Büch en Gerard Reve te kruipen.

 

Daarnaast kwam er een typoscript ter veiling van het legendarische interview, dat Büch in 1983 maakte met de door hem bewonderde Reve voor het Parool. Het is te hopen voor iedere Büchiaan en voor iedere Reviaan (dit gaat vaak hand in hand), dat dit typoscript en hopelijk in combinatie met de briefwisseling tussen beide heren een keer apart worden uitgegeven.

 

De veiling bracht maar liefst 17.500 euro op, die ten goede zal komen aan de biografie over Boudewijn Büch, en die op dit moment wordt geschreven door Eva Rovers.

 

Een korte impressie: http://youtu.be/AhQobHIsnVQ