Please select facebook feed.

Büchmania

20 september 2002 is een historische datum voor de enthousiaste Büch-verzamelaars. Op die dag kwam een groep literaire vrienden bijeen om het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania op te richten.

Büchmania stelt zich ten doel de belangstelling voor, de kennis van en het inzicht in het werk van Boudewijn Büch te bevorderen.

Ons Gezelschap heeft een open karakter en iedereen is vrij om zich als lid op te geven. Het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania kent daarom geen limiet aan het aantal leden.

Lidmaatschap van Büchmania bedraagt €42 ,- per verenigingsjaar voor een individueel lid, of €55,- voor een gezinslidmaatschap. Het lidmaatschapsjaar loopt van oktober tot oktober.

Het Boudewijn Büch Gezelschap ontwikkelt de volgende activiteiten:

 • Bibliofiele werken
  Ieder jaar geeft het Gezelschap op de Interplanetaire Boudewijn Büch dag, die altijd plaatsvindt op de tweede zondag in december, rond de geboortedag van Boudewijn Büch, een bibliofiel werk uit in de serie Büch…en geen einde. Deze speciale uitgave is gratis voor de leden.
 • Büchmania Magazine
  Ieder jaar geeft het Gezelschap een speciaal magazine uit dat betrekking heeft op Boudewijn Büch, zijn werk en zijn passies. Dit magazine is gratis voor de leden en verschijnt in de zomer.
 • Büchmania lezing
  Tijdens de Interplanetaire Boudewijn Büch Dag is altijd plaats voor de Büchmania-lezing. Het bestuur vraagt iemand die veel weet over één van de passies van Boudewijn deze lezing te verzorgen. De relatie tot Boudewijn Büch is in al deze lezingen aanwezig.Thema’s die de Büchmania-lezing eerder meekreeg, zijn Hans Warren, Columbus, Andy Warhol en Elvis Presley.
 • Activiteiten voor en door leden
  2 á 3 keer per jaar is er een bijeenkomst die we organiseren voor leden. Eerder organiseerden we excursies naar onder meer de bibliotheek van Artis en naar Bibliotheca Thysiana. We bezochten Teylers Museum in Haarlem, Boerhaave in Leiden en ook de collectietoren van Naturalis en hielden daar vol trots ware Dodo-botjes in onze handen. We maakten wandelingen door het Wassenaar van Boudewijns jeugd en door Springendal en Hezingen van Ootmarsum naar Vasse.
  Elk jaar is er een algemene ledenvergadering en in december organiseren we de Interplanetaire Boudewijn Büch Dag in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA). Altijd rond de geboortedag van onze naamgever, de tweede zondag van december.
  Daarnaast staat het leden vrij om ook zelf het initiatief te nemen tot het organiseren van een Büch gerelateerde activiteit.
 • De interne nieuwsbrief De Brief
  Zeer regelmatig verschijnt de digitale nieuwsbrief De Brief.
  De leden die geen email hebben krijgen De Brief per post toegestuurd.
 • 10% Korting bij antiquaren
  Bij een aantal antiquaren krijgen Büchmania leden 10% korting op hun aankopen. Klik hier voor een overzicht van deelnemende antiquaren.

 Lid worden van ons gezelschap of meer weten? Stuur een e-mail naar contact@buchmania.nl