Nieuwe publicatie Büch … en geen einde 14 nu te koop

Art.634 bege14Tom Neale op Suwarrow. Boudewijn Büch als islomaan en nesofiel.

Peter I. Nieuwenhuizen

Leden: €10,- , niet-leden €17,-

 

Tom Neale (1902-1977) vormde voor Boudewijn Büch de belichaming van de opperste eilandeenzaamheid. Een man die in de jaren vijftig bewust koos voor afzondering op het verlaten eiland Suwarrow in de Stille Oceaan.

De naam van het eiland verwijst naar de naam van het schip van de Russische ontdekker Lazarev. Op Suwarrow verbleef Tom Neale in totaal 16 jaar verspreid over drie perioden. Het was daar een eenzaam bestaan zonder enige vorm van communicatie, waar hij totaal terugviel op eigen kracht en vindingrijkheid. Na zijn tweede periode op Suwarrow schreef Tom Neale een boek getiteld An Island to oneself, dat vertaald is in het Nederlands als Een eiland voor jezelf (Atlas 1994). Het werd voorzien van een nawoord door Boudewijn Büch. Ook in het TV-programma De Wereld Van Boudewijn Büch besteedde Büch aandacht aan Tom Neale en bracht hem zo onder de aandacht van een groot publiek. Tijdens zijn derde periode was Tom Neale toezichthouder en postmaster wat hem door de vele filatelistische post een bescheiden inkomen opleverde. Door zijn boek kreeg hij meer bekendheid en daardoor meer bezoek van passerende jachten wat hem extra bevoorrading opleverde. Een paar jaar voor zijn dood – hij overleed aan huidkanker – maakte yachtie Bette Westin een documentaire over zijn leven op Suwarrow, wat het eerste bewegende beeld van Tom Neale opleverde. De documentaire “Lure of Suwarrow” beleefde zijn wereldpremière tijdens de veertiende Boudewijn Büch dag op 13 december. Deze uitgave berust op eigen onderzoek van de auteur en is als zodanig wereldwijd het eerste boek dat geheel aan Tom Neale gewijd is.

 

Wilt u deze publicatie bestellen? Klik hier voor bestelinformatie

Dit bericht is geplaatst in Home. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Één Reactie

 1. Geplaatst op november 13, 2017 om 4:42 pm | Permalink

  karya dewi lestari
  pacar randy pangalila
  foto yuanita christiani
  yunita siregar biografi
  http://tinyurl.com/yc8n2w6c pertama reza artamevia

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld.

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Agenda

  1. Lezing en tentoonstelling over Büch

   november 6 - november 20
  2. De muziek van Boudewijn Büch

   november 228:00 pm - 11:00 pm
  3. Bezoek begraafplaats Westerveld

   november 231:00 pm - 2:00 pm
  4. De 16e internationale Boudewijn Büch Dag

   december 10
  5. Bezoek Moresnet

   april 14, 2018 - april 15, 2018